Fortuna-korttelissa toimivat seuraavat yritykset ja palvelut


Turun Kansallinen Kirjakauppa Oy
Turun Kansallinen Kirjakauppa Oy on vuonna 1899 perustettu turkulainen perheyritys. Perustamisesta lähtien Kansallinen on toiminut samassa kiinteistössä Linnankatu 16:ssa. Toimitusjohtaja Paula Palmroth, paula.palmroth@kansallinenkirjakauppa.fi

Sylvi Salonen Oy
Perinteikäs turkulainen käsi- ja taideteollisuus yritys, vuodesta 1928, sijaitsee peruskorjatussa 1880-luvun piha/talousrakennuksessa osoitteessa Linnankatu 14.
Toimitusjohtaja Sanna Suomi, sanna.suomi@sylvisalonen.fi

Kellariravintola sijaitsee aivan Linnakatu 16:ssa yli satavuotiaan kirjakaupan tunnelmallisessa kellarissa.

Ravintola Julinia ja sen yhteydessä erillaisia ravintola- ja kokouspalveluita tarjoavat ravintola Bryssel, kellariravintola Arcadia Lounge sekä sauna- ja kokousravintola Attica, Linnankatu 18.

Apteekkimuseo ja Qwenselin talon kahvila
Qwenselin talo on Turun vanhin omavaraistalouden ajalta säilynyt porvaristalo. Talo rakennettiin Pietari Brahen 1652 laadittamassa asemakaavassa  aatelistolle varatulle alueelle noin vuonna 1700. Myöhemmin rakennettuun kauppasiipeen on sisustettu 1800-luvun apteekki, johon kuuluu materiaali- ja yrttihuone, kaksi laboratoriota ja offisiini. Offisiinissa on Suomen vanhin säilynyt apteekkisisustus.

Cafe Qwensel palvelee tiistaista sunnuntaihin klo 10-16. Siellä voi järjestää myös tunnelmallisia yksityistilaisuuksia.

Turku Touringin matkailuneuvonta palvelee matkailijoita ja kaupunkilaisia muutamia poikkeuksia lukuunottamatta vuoden jokaisena päivänä Turun keskustassa Auransillan lähellä katuosoitteessa Aurakatu 4. Matkailuneuvonnasta voit ostaa muun muassa matkailijan TurkuCard -etukortin, erilaisia Turku-paitoja sekä matkailukirjoja ja -karttoja. Voit myös vuokrata mökkejä ja kesäaikaan myös polkupyöriä.

KUI Design, LOCAL SHOP

KUI Designin LOCAL SHOP tarjoaa omia paikallisesti valmistettuja tuotteita ja vaihtuvan valikoiman muiden mielenkiintoisten pienten merkkien tuotteita sekä Turun alueelta että muualta maailmalta.

Local Shop edustaa samoja asioita kuin KUI Design on vuodesta 2007 edustanut; paikallisuutta, ammattitaitoa, iloa ja intohimoa.

Myymälässä on kattavin valikoima tuotteita, niin kestosuosikeista kuin pienistä erikoiseristäkin. Ihanien tuotteiden ohella putiikissa tärkeintä on hyvä fiilis.  Jokaiselle ovesta sisään astuvalle halutaan tarjota hetki kauniita asioita ja hyvää mieltä.

Liike on avoinna arkisin 11-18 ja lauantaisin 11-16.

Tervetuloa!

Klo Design, työhuone ja tehtaanmyymälä

Klo Design on vuonna 2005 perustettu suomalainen lifestyle-tuotemerkki.

Jatkuvasti kehittyvä mallisto koostuu asusteista, sisustustekstiileistä, huonekaluista ja vaatteista. Mallistoa suunnittelevat ja pitkälti myös valmistavat nuoret eri alojen muotoilijat ja artesaanit.

Klo Designin mallistolle on tyypillistä, että värit, materiaalit ja muotokieli toistuvat tuotteesta toiseen. Klo Designin persoonallisissa kuoseissa yhdistyvät aiheet Suomen luonnosta ja kaikkialta ympäristöstä.

Korkealuokkaiset materiaalit ja huolellinen työnjälki takaavat laadukkaan ja ajattoman tuotteen.

Tehtaanmyymälä avoinna ti-pe 11-18, la 11-16. Sesonkiaikoina kauppa auki myös maanantaisin.

Tervetuloa!